Duiken

Via dit deel van mijn site wil ik wat van mijn duikervaringen delen. Een selectie van mijn onderwaterfoto’s zijn in de fotogalerij te vinden.

In 2000 ben ik begonnen met duiken vanwege een geplande rondreis naar het Caribisch gebied. Het duiken smaakte al snel naar meer en in 2003 werd ik PADI instructeur. Als voormalig amateurfotograaf was ik meteen al geïnteresseerd in onderwaterfotografie, maar de aanschaf van de apparatuur was aanvankelijk nog een drempel.

De opmars van de digitale camera werd mijn start met onderwaterfotografie. Ook bovenwater ben ik weer enthousiast aan het fotograferen en mijn doka heb ik ingeruild voor een kleurenprinter en fotoshop programmatuur. Ik had onderwater al wat geëxperimenteerd met wegwerpcamera’s en een snapshotcamera, waarbij je niet dichterbij kunt fotograferen dan 1 meter. Mijn Canon G3 met Ikelite behuizing geeft echter heel wat betere plaatjes. Samen met een Inon Z220 onderwaterflitser ben ik tevreden over de resultaten.

Ondertussen ben ik overgestapt naar een spiegelreflexcamera (Canon 7D) met onderwaterbehuizing (Ikelite) en een externe flitser (Ikelite DS161).

Uitgeleerd ben ik echter nog lang niet. Met mijn fotografie-achtergrond kan ik heel wat vertellen over fotografie en hoop ik nog veel mensen enthousiast te maken voor onderwaterfotografie.

Geef een reactie