Cursus Navigatie

Ik ben nu geruime tijd PADI duikinstructeur en heb mij gespecialiseerd op de onderdelen die ik echt leuk vind. Het valt te raden dat hier in ieder geval de cursus onderwaterfotografie onder valt. Andere cursussen die ik altijd met veel plezier heb gegeven zijn optimaliseren van het drijfvermogen en navigatie.

Ik geef de cursus navigatie in de omgeving van Assen (meestal in het Veenmeer bij Tynaarlo). Andere locaties zijn in overleg mogelijk.

Navigatie is echt heel erg leuk om te doen. Aan het einde van deze cursus heb je geleerd hoe je de meest absurde patronen kunt duiken en toch op je uitgangspositie terug zult keren. En het werkt echt. De cursus is een veilige en gecontroleerde introductie tot de navigatietechnieken die je kunt gebruiken.

De cursus omvat een theorieles en drie duiken, waarin je leert wat het belang is van onderwaternavigatie, afstandsbepaling onderwater, het toepassen van natuurlijke navigatie, gebruik van zwempatronen, kompasnavigatie, terugvinden van duikplaatsen en het het gebruik van de Nav-Finder (een hulpmiddel waarmee je je gezwommen koers kunt vastleggen en terug kunt keren naar je beginpositie)

 

Cursusvereisten

  • Een PADI Open Water brevet

 

Opgave
Wanneer je je voor één van deze cursussen op wilt geven, neem dan contact op met duikschool Karibu divers of stuur mij een mailtje op:

douwe.devries@duikonder.nl.

 

Geef een reactie