Cursus onderwaterfotografie

Ik ben nu geruime tijd PADI duikinstructeur en heb mij gespecialiseerd op de onderdelen die ik echt leuk vind. Het valt te raden dat hier in ieder geval de cursus onderwaterfotografie onder valt. Andere cursussen die ik altijd met veel plezier heb gegeven zijn optimaliseren van het drijfvermogen en navigatie.

Ik geef de cursus onderwaterfotografie in de omgeving van Assen (meestal in het Veenmeer bij Tynaarlo, soms in Engelgaarde bij Meppel). Andere locaties zijn in overleg mogelijk.

De cursus is inclusief de Nederlandse versie van de PADI digitale onderwaterfotografie handleiding en het PADI witbalansleitje (waarvan de achterkant neutraal grijs is).

De cursus omvat twee duiken en een workshop ‘Werkwijze voor digitale fotografie’.

Voor de eerste duik leer je hoe je veilig je camera duikklaar maakt en bespreken we enkele basistechnieken (afgestemd op je eigen kennis en vragen). De eerste duik is bedoeld om te laten zien dat je met basis technieken en uitrusting al mooie foto’s kunt maken. Als fotodoel kiezen we b.v. zoetwatermosselen, wortels van riet of bomen onder water, details van een wrakje, etc. De resultaten zullen we samen bespreken en beoordelen.

Nadat je de foto’s gemaakt hebt wil je er natuurlijk iets mee. In de workshop ga ik in (wederom afhankelijk van je eigen kennis en ervaring) op hoe je je foto’s op de computer kunt krijgen, bespreek ik een aantal mogelijkheden hoe je je foto’s op de computer kunt presenteren, laat ik je enkele basis bewerkingsvaardigheden zien en – heel belangrijk – hoe je kunt backuppen.

De tweede duik – tot slot – gaan we dieper in op een aantal fotografie technieken. We gaan oefenen met diafragma, sluitertijd, belichtingscompensatie, witbalans en het gebruik van de flitser. Ook de resultaten van deze duik gaan we samen bespreken en beoordelen.

 

Cursusvereisten

  • Een PADI Open Water brevet (met uitzondering van de cursus onderwaterfotografie voor snorkelaars)
  • Liefst een eigen camera, maar huren is ook mogelijk

 

Opgave
Wanneer je je voor één van deze cursussen op wilt geven, neem dan contact op met duikschool Karibu divers of stuur mij een mailtje op:

douwe.devries@duikonder.nl.

 

Geef een reactie